Banketfabriek Van Rooij | Transport voor en na oven

Bedrijf: Banketfabriek Van Rooij BV
Land: Nederland
Voedselbranche: Brood- en banketindustrie
Project: Type 400 Rapid bochtband – Type 217 Weefselband
Transport lengte: ca. 120 meter
Maatwerk:
Maatwerk oplossing voor optimalisatie van de routing binnen het productieproces

Banketfabriek Van Rooij, gevestigd in het Brabantse Mill, is producent van kleine bladerdeegproducten. Om de productiecapaciteit te verhogen werd geïnvesteerd in een nieuwe en bredere bandoven. Het project bestond uit de uitvoering van het transport voor en na de oven.

De handmatige handling werd vervangen door een geautomatiseerde oplossing omdat het handmatige systeem geen garantie kon bieden voor een vaste continue rusttijd van de producten.

De transportoplossing van Marvu heeft geresulteerd in een continue aanvoer van producten door middel van transportbanden.
Om ruimte op het vloeroppervlak te besparen is het interne transportsysteem geïnstalleerd op een bordes. Op deze manier is de werkvloer beschikbaar voor andere doeleinden. Na de oven is het nieuwe transportsysteem aangesloten op de bestaande productielijn, die naar de inpakafdeling leidt.

De heer Frank van Rooij, directeur van Banketfabriek Van Rooij:

“Het voordeel van de investering is niet in cijfers uit te drukken maar de kunst van een storingsvrije of –arme productie is, het beperken of uitsluiten van variabelen. Storingen zijn variabelen die door onze recente investering tot een minimum zijn beperkt.

De medewerkers van Marvu spreken onze taal, zijn deskundig en staan garant voor een goede follow-up van de gemaakte afspraken. De machines zijn daarbij van een zeer degelijke kwaliteit en in balans met de hoogte van de investering.

De realisatie van de installatie verliep daarbij volgens afspraak waarbij ook onze eisen mbt voedselveiligheid werden nageleefd.”