Hölter Brot  |  Transportlijn koeltransport

Bedrijf: Hölter Brot Großbäckerei KG
Land: Duitsland
Voedselbranche: Brood- en banketindustrie
Project: i-Drive transport, Type 360 opvoertransport, Type 395 transfer unit, Type 550 haakse overzetter, spiraaltoren, 4x CIP reiniging systeem
Transport lengte: ca. 1000 meter
Maatwerk: Eindeloos transport middels toepassing i-Drive modules met toevoeging van CIP reinigingssystemen met gecombineerde sporen

Hölter Brot Großbäckerei KG is een bakkerij met een productiecapaciteit van 4000 broden per uur. Het bedrijf telt 80 medewerkers en breidde in november 2015 uit met extra productiehal. De bakkerij zocht een efficiënte oplossing voor hun arbeidsintensieve transport (met karren) voor het terugkoelen van broden en wilde meer ruimte creëren op de werkvloer.

Het project bestaat uit het realiseren van twee koeltransportsystemen lopend van de ovens naar de verpakkingslijnen. Zowel het koeltransport als ook de aan- en afvoertransporten zijn met behulp van een ophangsysteem aan de dakconstructie bevestigd. Hierdoor wordt extra ruimte gecreëerd waardoor het volledige vloeroppervlak beschikbaar komt voor andere doeleinden.

Beide koeltransporten worden aan de invoerzijde voorzien van een extra transporteur om de verdeling van de broden op het koeltransport constant te houden. Vanwege de beperkte beschikbare ruimte worden hoogteverschillen bij één van de transporten overbrugd met een spiraaltoren. Tot slot zijn de langere transportsystemen (meer van 50 mtr) voorzien van een reinigingsunit.

Christopher Hölter, directeur/eigenaar van Großbäckerei Hölter KG Hölter Brot:

“Het eindeloze transportsysteem is vrij van hinderlijke overgangen. Hierdoor is minder technisch onderhoud nodig. Bovendien is het systeem eenvoudig te reinigen. Wij zijn zeer te spreken over de samenwerking met Marvu.  Dankzij de goede projectplanning en implementatie kunnen wij direct al van onze investering profiteren.”