Vitelco  |  Uitbreiding verpakkingslijn

Bedrijf: Vitelco
Land: Nederland
Voedselbranche: Vleesverwerkende industrie
Project: Type 360, type 372, type 500, type 550 Haakse overzetter en type 395 Transfer unit
Transport lengte: ca. 190 meter
Maatwerk: Herinrichting inpaklijn: bestaande en nieuwe transportbanden

Vitelco in ’s-Hertogenbosch is leverancier van kwalitatief hoogwaardig kalfsvlees. Sinds de uitbreiding in 2012 is de kalverslachterij wederom sterk gegroeid.

Om de productie-uitbreiding te realiseren en gelijktijdig te voldoen aan de meest recente wettelijk vereiste productievoorwaarden is het productieproces uitgerust met een geautomatiseerd “track en trace” systeem. De productieruimte is uitgebouwd en de snij- en verpakkingslijn is door Marvu opnieuw ingericht; de herinrichting van de verpakkingslijn bestond uit de herplaatsing van het metaaldetectiesysteem en het installeren van nieuwe transportbanden voor het samenvoegstation in de uitbouw van de productiehal. De 10 ergonomisch ingerichte werkstations werden door Marvu zodanig gecreëerd dat ze al voorbereid zijn op een eventuele toekomstige uitbreiding. Tot slot is binnen het verpakkingsgedeelte de routing aangepast.

Paul Meeuwissen, Operationeel Directeur van Vitelco:

“Het was voor ons nog een groot vraagstuk hoe dit binnen onze productielocatie geïmplementeerd moest worden en welke routing en lay-out de meeste efficiëntie zou geven. Marvu maakte een perfecte vertaalslag; een inventieve, klant specifieke oplossing die ons de gewenste efficiëntie voor de gehele routing (interne transport) van de snijlijn en het verpakkingsgedeelte heeft opgeleverd. Het vooraf gestelde doel van minimaal 5% efficiency verhoging in het verpakkingstraject, hebben wij na een aantal weken inregelen ruimschoots gehaald. Marvu treft goede voorbereidingen voorgaand aan een project waarbij zij tot in detail over alles hebben nagedacht. Hierdoor kent de “live” gang geen verrassingen. De eventuele opleverpunten worden nadien correct en direct opgelost.”