Grille transportbanden

Grille transportbanden

Marvu levert een breed scala grille transportbanden, die voorzien in een optimaal transport binnen het productieproces. Grillebanden worden toegepast in alle voedselverwerkende industrieën, ongeacht de wijze van reiniging, droog of nat.

Grille transportbanden worden gekenmerkt door een open bandstructuur die voor een eenvoudige reiniging zorgt. Deze band is opgebouwd uit rvs metalen spijlen en wordt ook wel draadgaasband genoemd. Hierdoor is de band ideaal inzetbaar in productie-omgevingen waarbij gewerkt wordt met hoge of lage temperaturen. Grillebanden worden positief aangedreven waarmee slip- en sporingsvrij transport gegarandeerd wordt.

Lees meer
Marvu transporteurs worden ontworpen met oog voor ergonomie, gebruiksgemak en een minimum aan onderhoud.

Marvu levert grille transportbanden met een groot aantal uitbreidingsmogelijkheden.
Op deze manier kan de transporteur een optimale oplossing bieden voor uw logistieke vraagstuk.

Marvu past vele opties toe zoals:

  • Zijgeleidingen
  • Kruimel- en lekplaten
  • Meenemers

Alle types worden conform HACCP normering ontworpen.

Type 306 Schietband wash down:
Is uitgevoerd met een plaatframe. De schietband kenmerkt zich door een schietneus voor het haaks afleggen van producten naar een andere bandbreedte. Tevens is er de mogelijkheid om machines met verschillende snelheden in een productielijn te laten opereren. Geschikt voor het transport van onverpakte producten.

Type 390 Telescoopband:
Is uitgevoerd met een plaatframe. De telescoopband kenmerkt zich door de handmatig instelbare transportlengte waarmee verschillende lijnconfiguraties gecreëerd kunnen worden. Geschikt voor het transport van verpakte en onverpakte producten.

Type 395 Transfer unit:
Is uitgevoerd met een plaatframe. De transfer unit kenmerkt zich door de kleine neusovername, waarmee bandovergangen tussen verschillende transportbanden worden overbrugd. Geschikt voor het transport van onverpakte producten.

Type 397 Spreidbaan
Is uitgevoerd met een plaatframe. De spreidbaan wordt naast grilleband ook met snaren- of modulaire band uitgevoerd en kenmerkt zich door het verdelen van producten in lijn met een maximale convergeer- of divergeerhoek van 6 graden. Geschikt voor het transport van onverpakte producten.

Bovenstaande types worden naast een grilleband ook uitgevoerd met een andere bandsoorten.