i-Drive™ transport

i-Drive™ transport

Het i-Drive transport is een transportsysteem, dat ontstaat door het combineren van modulaire transportbanden met Intralox i-Drive modules. Deze combinatie creëert een eindeloos recht-, bocht- en opvoertransport zonder bandovergangen. Geschikt voor onverpakte en verpakte producten.

Het i-Drive transport biedt ten opzichte van de conventionele systemen met metalen spijlenbanden een aantal voordelen:

  • Zeer lage bandspanning
  • Geen smering van de transportband nodig; verhoogt de voedselveiligheid
  • Geen bandovergangen

i-Drive™ technology
In samenwerking met Intralox is de i-Drive technology ontwikkeld. Elke i-Drive module is voorzien van tandjes, die onder in de schakels van de modulaire transportband grijpen. Dit zorgt voor een zeer lage bandspanning, waardoor storingen en onderhoud tot een minimum beperkt . De hoeveelheid en locatie van de i-Drive modules worden projectafhankelijk bepaald en synchroon elektronisch verbonden.

Maatwerk
Het i-Drive transport wordt volledig op maat uitgevoerd, zowel ten behoeve van turn-key projecten als volledig geïntegreerd binnen een bestaand transportsysteem (retrofit) . Hierbij is het mogelijk het project uit te breiden met andere transporteurs zowel aan het begin als aan het einde van het eindeloze transportsysteem.

Dit transportsysteem is geschikt voor alle voedselverwerkende industrieën, maar wordt hoofdzakelijk toegepast in de brood- en banketindustrie. Marvu installeerde i-Drive transport o.a. bij La Lorraine, Kohberg, Millenaar Bakkerij en Bakkersland.