Modulaire transportbanden

Modulaire transportbanden

Marvu levert een breed scala modulaire transportbanden (schakelbanden) die voorzien in een optimaal transport binnen het productieproces. Modulaire banden worden toegepast in alle voedselverwerkende industrieën, ongeacht de wijze van reiniging, droog of nat.

Modulaire transportbanden bestaan uit hoogwaardige kunststof schakels die door scharnierpennen met elkaar verbonden worden. Bekende leveranciers van modulaire banden zijn Intralox en Habasit. De schakelband is qua bandstructuur en bandlengte volledig naar wens in te vullen. Uniek is de mogelijkheid om recht en bocht transport in één systeem te combineren. De modulaire transportband wordt positief aangedreven waarmee slip- en sporingsvrij transport gegarandeerd wordt. Daarnaast zijn deze banden eenvoudig te monteren en (gedeeltelijk) te vervangen. Marvu modulaire transportbanden zijn door de diverse mogelijkheden leverbaar in vele uitvoeringen.

Lees meer
Marvu transporteurs worden ontworpen met oog voor ergonomie, gebruiksgemak en een minimum aan onderhoud.

Marvu levert modulaire transportbanden met een groot aantal uitbreidingsmogelijkheden. Op deze manier kan de transporteur een optimale oplossing bieden voor uw logistieke vraagstuk.

Marvu past vele opties toe zoals:

  • Zijgeleidingen
  • In- en uitvoertrechters
  • Bandenlichters
  • Intralox i-Drive module

Alle types worden conform HACCP normering ontworpen.

Type 306 Schietband wash down:
Is uitgevoerd met een plaatframe. De schietband kenmerkt zich door een schietneus voor het haaks afleggen van producten naar een andere bandbreedte. Tevens is er de mogelijkheid om machines met verschillende snelheden in een productielijn te laten opereren. Geschikt voor het transport van onverpakte producten.

Type 390 Telescoopband:
Is uitgevoerd met een plaatframe. De telescoopband kenmerkt zich door de handmatig instelbare transportlengte waarmee verschillende lijnconfiguraties gecreëerd kunnen worden. Geschikt voor het transport van verpakte en onverpakte producten.

Type 395 Transfer unit:
Is uitgevoerd met een plaatframe. De transfer unit kenmerkt zich door de kleine neusovername, waarmee bandovergangen tussen verschillende transportbanden worden overbrugd. Geschikt voor het transport van onverpakte producten.

Type 397 Spreidbaan:
Is uitgevoerd met een plaatframe. De spreidbaan wordt naast modulair- ook met snarenband uitgevoerd en kenmerkt zich door het verdelen van producten in lijn met een maximale convergeer- of divergeerhoek van 6 graden. Geschikt voor het transport van onverpakte producten.

Type 710 Lijnverdeler:
Bestaat uit twee modules. Een divider welke producten ‘in lijn’ verdeelt naar twee sporen en een inliner met bufferfunctie die zorgt voor gecontroleerde invoer van nakomende machine.

Bovenstaande types worden naast een modulaire band ook uitgevoerd met een andere bandsoorten.

Type 360:
Is uitgevoerd met een plaatframe en te combineren met bochttransport. Geschikt voor het transport van onverpakte en verpakte producten.

Type 372:
Is uitgevoerd met een plaatframe en te combineren met bochttransport. Geschikt voor het transport van kratten, dozen en schalen.

Type 385:
Is uitgevoerd met een open plaatframe en wordt toegepast met een bandbreedte breder dan 450 mm. Deze wordt gekenmerkt door de open constructie. Geschikt voor zwaart transport van onverpakte producten.

Type 388:
Is uitgevoerd met een buisframe en wordt toegepast met een bandbreedte smaller dan 450 mm. Deze wordt gekenmerkt door de open constructie. Geschikt voor het transport van onverpakte producten.

i-Drive™ transport:
Ontstaat wanneer type 360 gecombineerd wordt met i-Drive modules. Deze combinatie creëert een eindeloos recht-, bocht- en opvoertransport zonder bandovergangen voor onverpakte en verpakte producten.

Type 323-325:
Is uitgevoerd met een stripframe (type 323) of buisframe (type 325) en wordt toegepast met een bandbreedte smaller dan 650 mm. Deze wordt gekenmerkt door de open constructie. Geschikt voor het transporteren van onverpakte producten.

Type 360:
Is uitgevoerd met een plaatframe en te combineren met recht-transport. Geschikt voor onverpakte en verpakte producten.

Type 372:
Is uitgevoerd met een plaatframe en te combineren met recht-transport. Geschikt voor het transport van kratten, dozen en schalen.

i-Drive™ transport:
Ontstaat wanneer type 360 gecombineerd wordt met i-Drive modules. Deze combinatie creëert een eindeloos recht-, bocht- en opvoertransport zonder bandovergangen voor onverpakte en verpakte producten.

Alle types recht- en bochttransport zijn eveneens geschikt voor opvoertransport.