Bedrijfsbezoek burgemeester Meijerijstad

Burgemeester van Meijerijstad – Kees van Rooij – heeft vrijdag 10 mei een bezoek gebracht aan Marvu foodprocessing equipment.

Economisch belang Meijerijstad

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat Noordoost-Brabant – met name Oss, Uden en Veghel – zijn uitgegroeid tot dé belangrijkste industriële gebieden van Nederland. Deze sector heeft een grote waarde voor de nationale economisch groei. Het college vindt het belangrijk om te weten wat er speelt bij deze bedrijven binnen Meijerijstad.

Bezoek burgemeester

Om deze reden vond burgemeester Kees Van Rooij het belangrijk om afgelopen vrijdag 10 mei een bezoek te brengen aan Marvu foodprocessing equipement.
Bij de ontvangst met koffie en een stroopwafel geproduceerd door een stroopwafelfabriek uit Oss, waar Marvu haar machines aanlevert, liet Marvu zien hoe het bedrijfsleven met elkaar verbonden is.

Technisch geschoolde arbeidskrachten

Tijdens het bezoek was met name aandacht voor het verwerven van technisch geschoold personeel. Er werd uitgebreid gesproken over de reeds bestaande initiatieven van samenwerking tussen bedrijven en scholen. Uit het gesprek kwam naar voor dat er aan beide kanten nog wel ideeën waren om te zorgen dat onderwijs en bedrijfsleven beter op elkaar zouden kunnen aansluiten. Burgemeester Van Rooij streeft naar een goed vestigingsklimaat voor bedrijven en vindt het belangrijk om te investeren in toekomstig goed geschoolde technische arbeidskrachten.

Aansluitend heeft de burgemeester tijdens een rondleiding door de werkplaats kunnen kennismaken met de producten, diensten en werkwijze van Marvu.

Voor meer informatie:

Karin van Wanrooij

Karin van Wanrooij

Marketing

+31 (0)413 478 828
Karin van Wanrooij

Karin van Wanrooij

Marketing

+31 (0)413 478 828

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief

Hallo

Laat onze specialisten met u meedenken.