Ja echt, ook binnen het MKB zijn er mogelijkheden tot (persoonlijke) groei

Met het huidige personeelstekort doen MKB’ers er alles aan om professionals aan het bedrijf te binden. Maar goed ook, want een groot deel van de MKB-professionals ziet het ontbreken van doorgroeimogelijkheden als de belangrijkste reden voor vertrek. Toch geloven wij er bij Marvu in dat het behouden en werven van gekwalificeerd personeel mogelijk is. Hoe? Door te investeren in (persoonlijke) groei en ontwikkeling.

Nieuwe generatie, ander soort zingeving
Tijden veranderen en dat is te zien op de arbeidsmarkt. De nieuwe generatie werkenden is op zoek naar meer zingeving. Mensen zijn klaar met de bedrijfscultuur van corporaties en zoeken werk dat om meer draait dan alleen macht en geld. Denk aan waarden als zelfverwezenlijking en persoonlijke ontwikkeling. Daarbij vindt deze nieuwe generatie het belangrijk bij te kunnen dragen aan een betere wereld. Dat het werk dat zij dagelijks doen, bijdraagt aan het grotere geheel. Vooral voor MKB-bedrijven met een specifiek doel of specialisme geeft dit een mooie voorsprong op de arbeidsmarkt.

Investeer in ontwikkeling
Bij Marvu geloven we dat dat begint bij de organisatie en haar medewerkers zelf. Want investeer je als MKB in je eigen medewerkers, dan groeit ook het bedrijf. Dat doen we door ieder mens en iedere laag binnen de organisatie met elkaar te verbinden. In tegenstelling tot grotere organisaties hebben MKB-ers de luxe om het bedrijf zo in te richten dat iedere medewerker, ieder talent, op de juiste plek zit. Om onbenut potentieel te ontdekken. Ga met medewerkers om de tafel, betrek ze bij belangrijke beslissingen en zorg voor zinvolle contacten op het werk. Door te investeren in ontwikkeling motiveer je medewerkers zichzelf te ontwikkelen, elke dag weer.

Van vertrouwen naar flow
Alleen werken om brood op de plank te krijgen volstaat tegenwoordig niet meer. MKB-professionals willen méér. Deze groep wil werken voor dat waar zij in geloven, de ‘waarom’ van het bedrijf. Wil je die drive stimuleren, dan moet je als MKB-er bereid zijn je kwetsbaar op te stellen. Door nieuwe deuren voor medewerkers te openen. Dat kan in de vorm van een nieuwe functie, specifieke verantwoordelijkheden of een doel dat bijdraagt aan de persoonlijke zingeving van een medewerker. Laat je dat vertrouwen zien, dan ontvang je dezelfde energie terug.

Gelijke kansen en doorgroeimogelijkheden voor al onze medewerkers, dat is ons doel. Niet alleen zijn wij trots op het feit dat onze medewerkers deze kansen proactief oppakken, het is ook een prachtige weergave van onze werkcultuur en missie als MKB: ‘Sterk in verbinden’. En dat is iets om trots op te zijn.

Ja echt, ook binnen het MKB zijn er mogelijkheden tot groei.

Aan de slag bij een werkgever die investeert in jouw toekomst?
Bekijk dan eens onze vacaturepagina!

Marc Vulders

Marc Vulders

Director

+31 413 478 828

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief

Hallo

Laat onze specialisten met u meedenken.