PeelPioneers: duurzame verwerking citrusschillen

Donderdag 29 november 2018 was de officiële opening van de eerste productielocatie van PeelPioneers in Son. De bouw van een innovatieve verwerkingslijn voor citrusschillen is afgerond en direct in bedrijf genomen door de ‘duurzame schillenboer van de 21e eeuw’: PeelPioneers.
PeelPioneers begon in 2017 als start-up met het idee citrusschillen te verwerken tot secundaire grondstoffen.

Begin 2018 is een investering opgehaald bij onder andere Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Stichting Doen en ABN-Amro. Deze investering is gebruikt voor de bouw van een verwerkingslijn voor de citrusschillen. Marvu draagt haar steentje bij in het succesverhaal van PeelPioneers door het leveren van de transportsystemen in deze verwerkingslijn.

PeelPioneers team

Marvu verbindt de processtappen

Via D&W Process Technology uit Uden is Marvu in contact gekomen met PeelPioneers. Voor de verwerkingslijn in Son heeft Marvu het intern transport vanaf het legen van de containers tot het verwerken van de citrusschillen tot grondstof ontwikkelt. D&W Process Technology heeft de machines voor het verwerken van de schillen geleverd!

Samen met D&W Process Technology kijkt Marvu tevreden terug op het project bij PeelPioneers.

Duurzame oplossing citrusschillen

In Nederland blijven ieder jaar 250 miljoen kilo citrusschillen over na het maken van vers sap. Dit zijn vooral sinaasappelschillen. Met vrachtwagens gaat, waste-to-productbedrijf en partner van PeelPioneers, Renewi langs supermarkten en bedrijven om de speciaal voor hen gemaakte oranje gekleurde containers met citrusschillen op te halen. Dagelijks wordt er veertigduizend kilo citrusschillen verwerkt tot etherische oliën en citruspulp. De oliën worden verkocht aan de industrie die ze gebruikt in bijvoorbeeld zeep en schoonmaakmiddelen. De pulp wordt verkocht als hoogwaardige bijvoeding voor vee.

Hiermee biedt het bedrijf als eerste ter wereld naar eigen zeggen, een honderd procent structurele en duurzame oplossing voor citrusschillen.
Naast Renewi is ook Jumbo een belangrijke partner, bij 140 Jumbofilialen zullen citrusschillen opgehaald worden.

Veel succes Sytze, Lindy, Bas en de rest van het PeelPioneersteam met jullie duurzame start-up!

Voor meer informatie:

Karin van Wanrooij

Karin van Wanrooij

Marketing

+31 (0)413 478 828
Karin van Wanrooij

Karin van Wanrooij

Marketing

+31 (0)413 478 828

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief

Hallo

Laat onze specialisten met u meedenken.