5 belangrijke pijlers bij investering in transportsysteem

1) Duurzaamheid

Wanneer u denkt aan investeren in een nieuw transportsysteem is het verstandig om verschillende overwegingen mee te meenemen in uw beslissing. In de markt zijn de prijzen zeer uiteenlopend. Vraag u zelf af welke mate van service u verwacht van de leverancier. Wanneer u wilt investeren in een transportsysteem is het belangrijk om eerst de omrekenslag te maken. Wat is de ROI (Return of investment) van dit project.

Vragen die u uzelf kunt stellen zijn:

TIP: Inventariseer vooraf goed wat voor uw productieproces noodzakelijk is.
Laat u geen straaljager aanpraten, wanneer een sportvliegtuigje net zo efficiënt voor uw organisatie is.

2) Onderhoud

De reductie van onderhoudskosten levert de grootste kostbesparing op. Dit begint natuurlijk met de aanschaf van een speciaal machine met duurzame materialen. Down time van uw productieproces kan aardig in de papieren lopen. Dus het verkorten van de down time door sneller en eenvoudiger onderhoud is van essentieel belang.

Automatisch smeersysteem

Hierbij kunt u denk aan:

Lees meer over hoe u op onderhoudskosten kunt besparen in het artikel “Wat kost stilstand?”
Enkele punten die van belang zijn op de gebied van onderhoud:

3) Hygiëne

Om de consument een veilig product te kunnen bieden, dient het verwerkingsproces conform de Europese regelgeving voor veiligheids- en gezondheidseisen te zijn ingericht. Om het risico van contaminatie/bacteriegroei te verlagen is het van belang dat uw transportsysteem goed reinigbaar is. Bij de aanschaf van een transportband kunnen volgende criteria de doorslag geven:

4) Veiligheid

Let op de veiligheid van uw medewerkers! Is een transportsysteem voorzien van noodstop beveiliging, beschermingskappen rondom gevaarlijke bewegende delen, hekwerken. Ook opties als ergonomische opstapjes moeten in de beoordeling meegenomen worden.

5) Ergonomie

De werkplek ergonomie heeft grote invloed op de fysieke situatie van de werknemer. Een goed ergonomisch ingerichte werkplek bevordert de efficiëntie binnen het bedrijf en draagt dus bij aan de winst en vermindert het ziekteverzuim. Bij de aanschaf van een transportsysteem is het raadzaam volgende criteria de nodige aandacht te geven:

Wilt u meer weten over bovenstaande onderwerpen, neemt u dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Wij komen ook graag bij u op locatie langs om uw situatie te inventariseren en de best passende oplossing te bieden.

Ja, ik wil graag vrijblijvend advies
Werkplekken snijtafels

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief

Hallo

Laat onze specialisten met u meedenken.