5 voordelen van digitalisering voor de voedingsindustrie

Snel, sneller, snelst. Onze maatschappij verandert, en rap ook. Denk aan een groeiende wereldbevolking, digitalisering en de toenemende vraag en verwachtingen van consumenten. Ook de voedingsindustrie merkt deze veranderingen. Consumenten willen meer, sneller én beter. Om aan de toenemende vraag en verwachtingen te voldoen is de digitalisering en automatisering van de voedingsindustrie een must. Maar, wat zijn de voordelen?

1.Verhoogde productiviteit, verlaagde kosten

Wanneer je ervoor kiest om handmatige werkzaamheden te automatiseren, dan kies je automatisch voor een verhoogde productiviteit. Werkzaamheden worden sneller uitgevoerd, medewerkers houden tijd over en door de inzet van nieuwe transportsystemen worden bedrijfsprocessen efficiënter ingericht. Kortom, door het voedselverwerkingsproces te digitaliseren en automatiseren bespaar je tijd én geld.

2. Veiligere werkomgeving

Het naleven van de wet- en regelgeving is voor de voedingsindustrie van essentieel belang. Je wilt immers gezondheids-, veiligheids- en milieurisico’s voorkomen. Door te digitaliseren en transportsystemen in het productieproces te integreren worden deze risico’s tot een minimum gebracht. Ook nemen transportsystemen risicovol werk van medewerkers uit handen waardoor de veiligheid van zowel productie als medewerkers gewaarborgd blijft.

3. Werk altijd volgens de hygiënevoorschriften

Hygiëne speelt daarbij een grote rol in de voedingsindustrie. Sterker nog, voldoe je niet aan de juiste voorschriften dan zitten daar nare gevolgen aan vast. Transportmachines voor de voedingsindustrie worden op een manier gebouwd zodat ze altijd aan de juiste wet- en regelgeving voldoen. De machines zijn makkelijk te reinigen en kunnen verschillende voedingsmiddelen verwerken zoals vlees of vis bereiden en behandelen.

4. Creëer ruimte voor ontwikkeling en innovatie

Bij Marvu vinden wij het belangrijk dat organisaties en hun medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Hoe we dat waarborgen? Door groei en ontwikkeling te stimuleren met maatwerk transportsystemen voor de voedingsindustrie – digitalisering en automatisering dragen daar aan bij. Door nieuwe technologieën en investeringen op gang te brengen en kritisch naar huidige productieprocessen te kijken. Waar ligt de mogelijkheid voor groei? Op die manier sporen we (potentiële) zwakke punten al tijdens de ontwikkeling op en verhelpen we deze. Zo maken we innovatie binnen de sector toegankelijker voor iedereen.

5. Verminder het gebrek aan personeel

Momenteel een doorn in het oog bij elke werkgever in Nederland: het tekort aan personeel. Het lijkt alsof nergens de juiste mensen te vinden zijn. Dat terwijl organisaties al worstelen om de huidige werkzaamheden uit te blijven voeren. Automatisering en digitalisering door middel van transportmachines kan hierbij helpen. Door transportmachines in te zetten zijn er minder handen nodig op de werkvloer. Handen die je kunt inzetten voor andere werkzaamheden. En zoals al eerder benoemd, de snelheid waarmee deze transportmachines werken helpt ook nog eens bij het opschalen van productie.

Zonder een functionerend voedselverwerkingsproces geen eten op je bord. Zo simpel is het. Want als de banden niet draaien en alle processtappen in de productielijn niet als een geoliede machine werken, staan de organisatie en haar medewerkers stil – en stilstand is achteruitgang. Marvu biedt organisaties en hun medewerkers de zekerheid dat zij zich kunnen blijven ontwikkelen en het werk blijft doorgaan. Meer weten over maatwerk transportsystemen voor de voedingsindustrie? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.

Hallo

Laat onze specialisten met u meedenken.