De voedingsindustrie staat voor een grote uitdaging: in 2050 moeten zij méér dan 9 miljard monden dagelijks voeden. Het is dus tijd voor verandering en flexibiliteit, maar bovenal, groei. Welke uitdagingen komen hierbij kijken? En misschien belangrijker, hoe kan de voedingsindustrie hier het beste op inspelen?
Uitdagingen voor de voedingsindustrie
Nu we steeds meer monden moeten voeden en de verwachtingen van consumenten toenemen, zijn er drie grote uitdagingen waar de voedingsindustrie voor zal komen te staan:
– Verduurzaming van het productieproces
Naarmate de vraag naar voeding toeneemt zal er ook op steeds grotere schaal moeten worden geproduceerd. Hoe gaan we op een verantwoorde manier om met aarde en milieu terwijl we tegelijkertijd genoeg voeding kunnen blijven produceren?
– Verwachtingen en veranderende consumentenvraag
Consumenten verwachten steeds meer en de vraag naar specifieke voedingsmiddelen wordt steeds specifieker. De vraag is hoe we aan deze verwachtingen kunnen blijven voldoen zonder in te leveren op kwaliteit.
– Het tekort aan personeel
Wereldwijd is er een tekort aan gekwalificeerd personeel. Zijn er manieren om op te schalen in productie zonder extra personeel in te huren?
Om bovenstaande uitdagingen te slim af te zijn en de toenemende verwachtingen van consumenten bij te benen, is digitale innovatie essentieel. Slimme technologische innovaties en de juiste transportmachines voor de voedingsindustrie zijn het antwoord op deze uitdagingen.
Digitale transformatie en automatisering voor het voedselverwerkingsproces
Het automatiseren en optimaliseren van productieprocessen creëert ruimte voor groei en ontwikkeling. En belangrijker, helpt organisaties klaar te stomen voor de toekomst. Er zijn dan ook verschillende manieren waarop technologie en techniek organisaties helpen te innoveren. Van het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het verhogen van productiecapaciteit, tot aan het verbeteren van productontwikkeling en verminderen van werklast voor personeel.
Hoe bereid jij je voor op de komende uitdagingen in de voedingsindustrie?

Zonder een functionerend voedselverwerkingsproces geen eten op je bord. Zo simpel is het. Want als de banden niet draaien en alle processtappen in de productielijn niet als een geoliede machine werken, staan de organisatie en haar medewerkers stil – en stilstand is achteruitgang. Marvu biedt organisaties en hun medewerkers de zekerheid dat zij zich kunnen blijven ontwikkelen en het werk blijft doorgaan. Meer weten over maatwerk transportsystemen voor de voedingsindustrie? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.