Intern transportsysteem? Dit zijn de voordelen!

Een gestroomlijnd (intern) productieproces is essentieel in de voedingsindustrie. In plaats van medewerkers lange afstanden af te laten leggen op de werkvloer met zware producten, vermindert een intern transport systeem drukte op de werkvloer én verbetert het de algehele veiligheid van medewerkers. Overwegen jullie momenteel om over te stappen van handmatige werkzaamheden naar een geautomatiseerd intern transportsysteem? Hier 5 redenen waarom dat de investering waard is.

1. Een versneld productieproces

Je verliest momenteel kostbare tijd omdat medewerkers producten en goederen moeten vervoeren van A naar B. Zonde! Vooral omdat deze kostbare tijd voor andere werkzaamheden of projecten gebruikt had kunnen worden. Door te investeren in een intern transportsysteem win je aan tijd en gaat het vervoeren van voedingsmiddelen of producten een stuk sneller.

2. Efficiëntie ten top

Door met een intern transportsysteem te werken lopen de productieprocessen binnen de organisatie als een geoliede machine. Ook ontstaat er meer ruimte en tijd om te kijken naar de zwakke punten in het productieproces: waar is er ruimte voor verbetering? Een intern transportsysteem verbetert de algehele efficiëntie.

3. Ga voor veiligheid

Drukte op de werkvloer omdat voedingsmiddelen of bestellingen van A naar B moeten vergroot het risico op ongevallen. En een menselijke fout zit nou eenmaal in een klein hoekje. Door het grootste deel van het transport proces te automatiseren én digitaliseren maak je verkeer op de werkvloer overbodig. Maar bovenal, kies je voor veiligheid binnen jouw organisatie.

4. Lever de kwaliteit die klanten van je gewend zijn

Met name in de voedingsindustrie is het belangrijk dat er aan de juiste hygiëne- en veiligheidsvoorschriften wordt voldaan. Vlees of vis moeten bijvoorbeeld onder specifieke omstandigheden en temperaturen behandeld worden. Een intern transportsysteem kan de kwaliteit van producten helpen waarborgen. Van materiaalkeuze tot de complexiteit van het systeem.

5. Bereid je voor op de toekomst

De vraag naar specifieke voedingsproducten neemt alsmaar toe. Consumenten verwachten meer én beter. Interne transportmachines zijn makkelijk aan te passen en uit te breiden zodat er altijd kan worden opgeschaald in de productie. Ook bij nieuwe productielijnen kan een intern transportsysteem makkelijk worden aangepast.

Ben jij al klaar voor de toekomst?

Zonder een functionerend voedselverwerkingsproces geen eten op je bord. Zo simpel is het. Want als de banden niet draaien en alle processtappen in de productielijn niet als een geoliede machine werken, staan de organisatie en haar medewerkers stil – en stilstand is achteruitgang. Marvu biedt organisaties en hun medewerkers de zekerheid dat zij zich kunnen blijven ontwikkelen en het werk blijft doorgaan. Meer weten over maatwerk transportsystemen voor de voedingsindustrie? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.

Hallo

Laat onze specialisten met u meedenken.