Schoon, snel en efficiënt: de eigenschappen van een Rapid bochtband

Een Rapid bochtband wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie voor het transporteren van producten, zoals voedsel en dranken. Zo’n bochtband wordt speciaal ontworpen om een hogere productiviteit en efficiency te bieden door het verminderen van vertragingen en verlies van producten tijdens het transport. Daarbij zijn er nog talloze andere voordelen, welke dat zijn lees je hier.

Marvu’s Type 400 Rapid bochtband

De Type 400 Rapid bochtband is perfect voor verwerking van kwetsbare producten van klein formaat. Dankzij de speciaal ontworpen neusovername verloopt de overdracht naar volgende transporteurs een stuk soepeler. Bovendien is deze bochtband uitstekend geschikt om producten breder te verdelen tijdens het transport, wat verdere stappen in het proces aanzienlijk vergemakkelijkt. Maar er zijn nog meer redenen waarom een bochtband jouw productieproces kan verbeteren.

Waarom een Rapid bochtband?

Een Rapid bochtband is namelijk een effectieve oplossing voor voedselproducenten die op zoek zijn naar een efficiënte en snelle manier om producten door het productieproces te verplaatsen. Een Rapid bochtband stroomlijnt daarbij het productieproces en verbetert de productiviteit, waarbij beschadiging van producten wordt voorkomen. Dit maakt de bochtband vooral nuttig in omgevingen waar veel productverplaatsing nodig is en waar de productieomgeving snel moet worden aangepast aan veranderende eisen. Andere redenen waarvoor een Rapid bochtband geschikt is:

• Wanneer er een kleine binnen radius vereist is;
• Door de egale afwerking van de band kun je deze eenvoudig schrapen en schoon houden;
• Wanneer er een snelheid tot 150 m/min gewenst is;
• En de belangrijkste reden, als een kleine neusovername van rollend Ø8mm tot Ø16mm gewenst is.

De voordelen van Type 400 Rapid Bochtband

Bij Marvu bieden we betrouwbare en slipvrije transportoplossingen. Elk product wordt daarbij geleverd met een inspectievenster om onderhoud te signaleren. De Type 400 Rapid Bochtband is ook gemakkelijk schoon te maken. Wij bieden drie verschillende Rapid Bochtband opties: de Rapid ‘Basic’ met plaatondersteuning voor ondersteuning van het product, ideaal voor niet of weinig vervuilde producten. De Rapid ‘Easy Clean’ met bandlichters, deze is voornamelijk geschikt voor een omgeving die droog of met een natte doek wordt schoongemaakt. En de Rapid ‘Wash Down’, deze is gemaakt van volledig roestvrij staal, voorzien van bandlichters, ideaal voor een omgeving die (onder hoge druk) nat wordt gereinigd. In sommige gevallen kan de Rapid ‘Wash Down’ als vervanging dienen voor een grillebocht. Dit is een bochtband gemaakt van een kwetsbare gaasband. Houd er wel rekening mee dat door de snelheidsverschillen met de binnen -en buitenbocht gepaneerde producten kunnen beschadigen bij een grillebocht. In dit soort gevallen kan een weefselband de betere oplossing zijn.

De voordelen van de Type 400 Rapid Bochtband op een rijtje:
• Garandeert betrouwbaar en slipvrij transport door unieke omtrekaandrijving
• Wordt geleverd met inspectievenster t.b.v. signalering onderhoud
• Is ideaal af te schrapen.

Wil je meer weten over de Type 400 Rapid Bochtband of heb je een technische vraag? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

Hallo

Laat onze specialisten met u meedenken.