Transportsystemen voor de voedingsindustrie: automatiseren loont

Lange tijd bleef het op gebied van digitalisering en automatisering stil in de voedingsindustrie. Maar de afgelopen jaren is deze sector met een inhaalslag bezig. Bakkerijen, de vlees- en visverwerkende industrie, AGF, allemaal worden ze steeds ‘slimmer’ dankzij automatisering en de nieuwste (interne) transportsystemen. Maar wanneer moet je de sprong wagen en investeren in nieuwe transportsystemen? Volgens ons begint dat bij de wensen van de organisatie en haar medewerkers, de kracht van verbinding: mens én techniek.

Wanneer moet je investeren in een nieuw transportsysteem?

Of je moet investeren in nieuwe transportsystemen en automatisering heeft met een aantal factoren te maken. Capaciteit is daar één van. De voedingsindustrie moet aan steeds meer verwachtingen doen, wil je flexibel inspelen op de toenemende vraag, dan is het verhogen van de capaciteit een belangrijke factor. Maar ook onderhoud speelt hierin een belangrijke rol. De snelheid waarmee technologische ontwikkelingen en nieuwe technieken zich opvolgen is nauwelijks bij te houden. Dat betekent dat het onderhoud van verouderde machines steeds moeilijker wordt. Onderdelen zijn lastig verkrijgbaar en door strengere wet- en regelgeving voldoen lang niet alle machines aan de strenge hygiëne-eisen. Wanneer dat zich voordoet ontstaat er productiestilstand, ofwel achteruitgang. En wat dacht je van het huidige tekort aan personeel? Belangrijke handjes die de transportsystemen moeten aansturen

Automatisering loont

Het investeren in nieuwe transportsystemen is daarom niet meer een kwestie van wel of niet, maar een kwestie van wanneer. Het is de gestroomlijnde samenwerking, de kracht van verbinding, tussen alle schakels in het proces die het voedselverwerkingsproces tot een succes maken – en van de organisatie een geoliede machine. Dat vraagt misschien om een investering, maar wij durven met zekerheid te zeggen dat het een investering is die zich meteen laat uitbetalen.

Zonder een functionerend voedselverwerkingsproces geen eten op je bord. Zo simpel is het. Want als de banden niet draaien en alle processtappen in de productielijn niet als een geoliede machine werken, staan de organisatie en haar medewerkers stil – en stilstand is achteruitgang. Marvu biedt organisaties en hun medewerkers de zekerheid dat zij zich kunnen blijven ontwikkelen en het werk blijft doorgaan. Meer weten over maatwerk transportsystemen voor de voedingsindustrie? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.

Hallo

Laat onze specialisten met u meedenken.