Rapid bochtband

Marvu levert een breed scala weefselband transporteurs waaronder de Rapid bochtband. Deze transporteur wordt naast bochtband ook wel, doekbandbocht of rondbocht genoemd. De Rapid zorgt er met de kleine neusovername voor dat kwetsbare en kleine producten feilloos getransporteerd worden. Dankzij de unieke omtrekaandrijving wordt een betrouwbaar en slipvrij transport gegarandeerd. Marvu beschikt over de volgende versies van de bochtband:

Download brochure
Rens van Heesch

Rens van Heesch

Area Sales Manager

+31 (0)413 478 828
Rens van Heesch

Rens van Heesch

Area Sales Manager

+31 (0)413 478 828

Hoge snelheden
De Rapid bochtband is in staat zeer hoge snelheden te halen, tot wel 150 meter per minuut aan de buitenradius. Mede door in-house testen heeft de doekbandbocht de laatste jaren diverse ontwikkelingen ondergaan. Onder andere de elastische koppeling van de motor, unieke aandrijfmethode van de aandrijfketting en rondkleed, automatische smeerunit en ventilator voor de aandrijfketting zorgen ervoor dat warmteontwikkeling wordt tegengegaan.

Reinigbaarheid en onderhoud
Marvu beschikt over drie versies van de bochtband waardoor deze kan worden toegepast in diverse industrieën, bijvoorbeeld banket-, chocolaterie-, verpakkings- en convenience industrie. Dit in combinatie met de weefselband welke ideaal schoon te schrapen is, zorgt een uiterst reinigbare oplossing.

Tot slot is de rondbocht voorzien van inspectie venster ten behoeve het signaleren van onderhoud.

Rapid bochtband is uit te voeren met vele opties:

"Wij hebben gekozen voor de bochtband van Marvu omdat deze band over een betrouwbare omtrek aandrijfmethode beschikt. De ketting wordt ontlast doordat de nokken aan de buitenkant van de ketting bevestigd worden. Ook de keuze van Marvu voor elastische verbinders in plaats van veren is een grote vooruitgang voor ons bedrijf."

Lander Vanrobaeys

Project Engineer Lantmännen Unibake

Bekijk project

Rapid bochtband versies

Rapid bochtband versies